FAQ

Vad kostar en lektion?

Fast plats-rabatt erbjuds dig som vill ha en garanterad plats vid varje tillfälle på de ordinarie anläggningarna:
Boka och förhandsbetala 5 träningstillfällen i följd, så får du ett träningstillfälle gratis.
- 5 gånger, betala för 4.  (Betalas i förskott eller senast vid den första av de fem träningarna, som kan påbörjas när som helst under terminen).
- Enstaka tillfälle i mån av plats: 250 kr/gång (utom stall Frötuna, där det hålls 60-minuterslektioner: 225 kr).

Anmälningsregler:
Abonnerad plats med rabatt gäller fem träningar i rad, anmälan är bindande. Du är berättigad till att sända egen ersättare till din grupp om du får förhinder. Ersättaren betalar då för lektionen direkt till den som abonnerat platsen.
Anmälan till enstaka träning kan återtas 4 dagar före träningsdagen, därefter är den bindande.

Milersättning (18.50 milen) tillkommer (gäller ej Stall Frötuna). Ev ridhus/anläggningsavgift betalas till anläggningen eller arrangören.


Privatlektion efter överenskommelse, kontakta mig.

Hur många ekipage är det i en ridgrupp?

Fyra ekipage är det mest lämpliga antalet - men det kan förstås även fungera med fem eller tre tillfälligtvis.
- Är det fem som anmält totalt så kör vi en lektion på dessa fem, men vid sex deltagare delar vi upp i två grupper på tre ekipage vardera.

 

Hur lång tid håller träningen på?

75 minuter per grupp, utom Frötuna: 60 min/grupp.

Vad händer om jag anmält mig men inte kan komma?

Anmälan till enstaka lektionstillfällen är från augusti 2016 bindande fr o m 4 dagar före lektionsdatumet.
Tidigare intresseanmälan går över till att bli bindande om du inte återtagit din anmälan minst fyra dagar före lektionstillfället.
Du får gärna hitta ersättare som rider istället för dig om du får annat förhinder.

Abonnerad plats gäller 5 tillfällen i rad till rabatterat pris. Vid förhinder så får ryttare gärna hitta ersättare, vilken i sin tur betalar för lektionen direkt till den som abonnerat platsen.

På vilka anläggningar håller FG Equitation träningar?

De anläggningar dit jag kommer regelbundet läggs in på hemsidan så att du kan anmäla intresse till respektive kontaktperson.
För att få mer aktuella uppdateringar, så gå hellre med i Facebookgruppen FG Equitation, där läggs även enstaka kurser och träningar ut, med möjlighet att anmäla sig direkt via webben.

Vad är det för nivå på de olika grupperna?

Jag försöker att i största möjligaste mål, gruppera efter ekipagens tränings- och ambitionsnivå.
För att kunna planera träningen på bästa sätt, så skulle jag uppskatta om du läser igenom följande text och återkopplar till mig så att jag kan föreslå en passande grupp, eller anpassa övningarna i nuvarande grupp så att du får ut mesta möjliga av träningen.

Läs igenom och anmäl sedan intresse för nivå och träningsplats via följande formulär.

 

Nivåer:

”Bara ha kul”

Upplägg för de som för ögonblicket inte tänkt tävla WE, utan mest vill ha variation i träningen för häst och ryttare.
Du rider olika linjer och banor som utgår från hur WE-hinder ska ridas, men vi putsar inte närmare på det exakta utförandet. Att öva samspel samt komma ihåg en bana – att ta sig från punkt A till B - är det intressanta. Under dessa pass kommer du och din häst få rida raka såväl som böjda spår, anpassa ridning efter uppgift samt allt eftersom, vänja hästen vid olika hindertyper. Gruppen utgår från en och samma bana, men tempo och svårigheter anpassas efter ekipagens förutsättningar.

 

Nybörjare

 

Upplägg för dig som ännu inte bestämt dig för om du kommer rida WE som komplement till din ordinarie träning eller om du i framtiden kanske vill börja träna mer specifikt inför tävling.

Vid första tillfället får du veta mer om Working Equitation som tävlingsgren, vilka delmoment som ingår och hur klasserna är graderade utifrån de svårighetsgrader som ingår.
De olika hindertyperna introduceras i ett lugnare tempo där såväl häst som ryttare får god tid att vänja sig vid t ex lans, tjur, grindar etc. Hindrens rätta utförande tränas ingående från scratch för att säkerställa att ekipagen får detta ”i ryggmärgen” till dess att tempo och svårighetsgrad så småningom höjs.  Hindren tränas till en början var för sig, för att senare utökas till linjer innehållandes ett fåtal hinder i följd, till en enkel sammanhängande bana. Fokus ligger på teknikdelen.

 

Mellannivå

För dig som känner dig ganska säker på hindrenas grundutförande, som har tränat WE under en tid men nu vill komma ut på tävlingar, eller komma vidare från LD-LC nivå och uppåt.

Här får du putsa mer på hindrenas utförande, utifrån din/hästens svagheter och förtjänster. Vad behöver förbättras ytterligare för att fungera på nästa nivå? Hur tolkar du en banskiss och hur ska du tänka när du rider linjerna mellan hindren i teknik respektive speed? Nu tränar du endast enstaka hinder i den mån ridningen på just detta hinder behöver förbättras, annars handlar det mest om linjers flyt och olika sammansättning – att anpassa vägarna, utnyttja och visa hästens förtjänster och få en god helhet vid banridningen.

 


Tävlingsnivå

För dig som tävlat WE några säsonger och vill upp till LA eller högre. Du är ganska säker på att tolka banskisser men kan behöva bolla idéer kring vägars och hinders rätta ridande i teknik och speed och prova detta på en uppbyggd bana.

Du har möjlighet att ta med dig funderingar kring utmaningar och situationer du stött på under tävlandet, får hjälp att reda ut dem under träningen och får feedback på utförandet. Nu tränar du endast enstaka hinder i den mån ridningen på just det hinder behöver förbättras, annars handlar det mest om linjers flyt och olika sammansättning – att anpassa vägarna, utnyttja och visa hästens förtjänster och få en god helhet vid banridningen.  Vi tittar tillsammans på de utmaningar som kommer på den tävlingsnivå som du siktar mot, och förbereder i enlighet med detta.

 

presentation nivåer WE.pdf (749,9 kB)

Fri bedömning av valfri WE-dressyrprogram eller teknikbana - läs mer här!

Nytt för vintern 2017 är att du som tränar för FG Equitation har ett stående erbjudande att stämma av dina framsteg inom WE genom att få en ritt (WE-dressyr eller teknik) bedömd av WE-domare, helt gratis efter var tredje träning.

Du ser själv till att få din ritt filmad och därefter ladda ner filmen på Youtube, Vimeo, Dropbox eller liknande webtjänst som domaren kommer åt via länk. Därefter får du ett skrivet protokoll sänt till dig.

Väljer du att filma ett WE-dressyrprogram, så se till att den som filmar står vid C. Undvik att zooma ofta, försök finna ett läge på kameran som fångar så mycket som möjligt utan för mycket kameraåkningar.

Väljer du att filma en riden teknikbana (välj gärna ur Banbanken eller kontakta Fredrik som kan hänvisa till en bana i passande svårighetsgrad) så försök även där finna ett läge på banan där den som filmar, utan att behöva röra sig för mycket, kan fånga din ritt.

Erbjudandet att få en gratis bedömning gäller en månad efter den tredje träningen. Det går inte att ackumulera bedömningar. Om du inte nyttjar erbjudandet så är du välkommen att invänta nästa tillfälle, efter ytterligare tre träningar.